• emblem

    Microsoft Navision en de ondersteuning van de oudere versies...

Microsoft Navision, dat nu bekendstaat als Microsoft Dynamics 365 Business Central,

heeft door de jaren heen verschillende namen en upgrades gekregen. In 1984 werd het ERP-product gelanceerd als Microsoft Navision, en in 2005 werd het omgedoopt tot Dynamics NAV. In 2018 introduceerde Microsoft Dynamics 365 Business Central, een Cloud gebaseerde ERP-oplossing die de functionaliteiten van zowel Dynamics NAV als Dynamics CRM integreert. Met Business Central kunnen bedrijfseigenaren hun bedrijfsprocessen automatiseren en verbinden. Het automatiseert en stroomlijnt bedrijfsactiviteiten, waaronder verkoop, service, financiën en algemeen beheer.

Hoewel het niet correct is om te zeggen dat Microsoft Navision volledig wordt stopgezet, is het belangrijk om te weten dat de ondersteuning voor oudere versies wel eindigt. Microsoft zal in 2028 geen updates, beveiligingspatches of ondersteuning meer bieden voor de oudere Dynamics NAV-versies.

Als je momenteel een oudere versie van Dynamics NAV gebruikt, is het raadzaam om je gegevens en processen te migreren naar Dynamics 365 Business Central om toegang te krijgen tot de nieuwste functies en updates.

emblem

De ondersteuning voor Dynamics NAV verloopt als volgt:

Reguliere ondersteuning eindigde in 2018, terwijl de uitgebreide ondersteuning in 2028 stopt. Tijdens reguliere ondersteuning ontvang je alle ondersteuning en updates, zoals verbeteringen aan bestaande functies, UI/UX-verbeteringen en bugfixes. In de uitgebreide ondersteuning, die loopt van 2023 tot 2028, ontvang je alleen beveiligingsupdates. Einde van de ondersteuning voor Microsoft Dynamics NAV-versies:

  • NAV 2015: 2025
  • NAV 2016: 2026
  • NAV 2017: 2027
  • NAV 2018: 2028

Daarom is het verstandig om te overwegen over te stappen naar een modern ERP-systeem meer info:

Microsoft Dynamics365 Business Central.

emblem

Het gebruik van verouderde software kan inderdaad risico’s met zich meebrengen.

Enkele van deze risico’s zijn:

  1. Beveiligingsproblemen: Verouderde software ontvangt mogelijk geen beveiligingsupdates meer, waardoor je kwetsbaar bent voor bekende beveiligingslekken. Dit kan leiden tot gegevensinbreuken, malware-infecties en andere veiligheidsrisico’s.
  2. Softwarestoringen: Oudere software kan onstabiel worden na verloop van tijd. Het kan crashes, foutmeldingen en andere storingen veroorzaken die de productiviteit van je bedrijf negatief beïnvloeden.
  3. Prestatieproblemen: Verouderde software kan traag werken en inefficiënt zijn. Dit kan leiden tot vertragingen in processen en frustratie bij gebruikers.
  4. Gebrek aan nieuwe functies: Nieuwere versies van software bevatten vaak verbeteringen, nieuwe functies en optimalisaties. Door vast te houden aan verouderde software mis je deze voordelen.
  5. Naleving van wet- en regelgeving: Afhankelijk van je branche en locatie kunnen er specifieke regels zijn met betrekking tot software-updates en beveiliging. Het gebruik van verouderde software kan leiden tot problemen met naleving.
emblem

Kortom, het is belangrijk om je software up-to-date te houden om deze risico’s te minimaliseren en je bedrijf soepel te laten draaien.  Xiptra kan je helpen bij de overstap naar Dynamics 365 Business Central. We bieden diepgaande kennis en ondersteuning bij het selecteren, migreren en implementeren van het nieuwe systeem

WILT JE HIER NOG MEER OVER WETEN?  Neem dan gerust contact met Xiptra op voor meer details over Microsoft Dynamics365 Business Central, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.

NEEM CONTACT OP!