WMS in een oogopslag
WMS is de software die u en uw medewerkers helpt bij het bijhouden van alle logistieke activiteiten in uw magazijn. Dit omvat voorraadbeheer, voorraad locatie, verzending, magazijn capaciteitsbeheer en archivering en de rapportage. Maar dat is niet alles. Op basis van de Real-time systeem gegevens stuurt en optimaliseert WMS ook het wegzetten van de voorraden. Dezelfde systeem gegevens worden ook gebruikt om rapporten te genereren die de ideale locatie aangeven voor elk artikel in uw magazijn, op basis van de prognoses, inkooptrends, klantvraag en zelfs de seizoensgebonden vraag naar specifieke artikelen.
WMS-systemen bevatten ook geavanceerde functionaliteit die helpt bij het orderbeheer, waaronder het beheren van nabestellingen en het plannen van orders voor verzending en levering. Bovendien kent uw WMS in wezen elk voorraadartikel dat is ontvangen, gepikt, verpakt en verzonden, plus opberg- en aanvul gegevens en tracking en traceerbaarheid. Dit wordt gedaan met behulp van barcodescanners, RFID-codes en mobiele apparaten en tablets, om de beweging en opslag van producten nauwkeurig te volgen naar tussentijdse opslaglocaties (magazijnen) of de levering aan uw eindklant.
Wanneer WMS wordt geïntegreerd met een ERP?
Voor de meeste organisaties is het beheren en controleren van logistiek een complexe en zware taak. Het vereist het beheersen en synchroniseren van de beweging van tientallen, zo niet honderden of zelfs duizenden bewegende onderdelen langs een productielijn, naar het magazijn en naar de deur van de klant, op tijd en binnen het budget. Hoewel een op zichzelf staand WMS een groot deel van deze behoeften kan faciliteren, zijn er altijd extra front en backoffice processen die helpen dat alles in uw onderneming soepel verloopt.
Een WMS-module, geïntegreerd in een ERP-systeem, is in wezen het beste van twee werelden de uitgebreide magazijn beheertools, ondersteund door een robuust ERP systeem het verbindt en automatiseert bedrijfsprocessen binnen uw organisatie. Of er nu één vestiging is of tientallen in verschillende landen. Het ERP systeem zorgt dat alle betrokkenen toegang hebben tot dezelfde informatie over bijvoorbeeld voorraadniveaus, levertijden, bestellingen, financiën en personeel. Dit is mogelijk doordat alle informatie in een centrale database terecht komt.
De integratie van WMS met ERP is hard op weg een “must have” te worden voor organisaties die hun activiteiten willen opschalen en hun bedrijf willen laten groeien. Veel verder dan de mogelijkheid om op te schalen, helpt een WMS-ERP-integratie bedrijven de behoefte aan foutgevoelige handmatige gegevensinvoer en meerdere gegevensinvoer te verminderen, waardoor kostbare menselijke fouten worden verminderd.
Logistieke bedrijven besparen op hun beurt over de hele linie waardevolle operationele tijd, middelen en kosten. Wanneer het wordt aangestuurd door een ERP pakket kunnen organisaties de volledige voordelen van WMS-functionaliteit gebruiken waarbij een ERP-systeem alle operationele bedrijfsprocessen vooruit stuwt en u en uw organisatie consequent helpt om verschuivingen in de markt en de toename van de vraag van klanten te beheren, met gemak, snelheid en flexibiliteit.